Aarhus Sommeropera

AARHUS SOMMEROPERAKONCERTER


Årets sommeropera bliver til gratis operakoncerter
På grund af begrænsningerne som følge af Covid-19 søger Aarhus Sommeropera nu nye veje. Årets opera er således blevet forvandlet til fire gratis koncerter i stedet for de vanlige forestillinger i Helsingør Theater i Den Gamle By.

Aarhus Sommeropera har allieret sig med DOKK1, Sankt Lukas Kirke og Aarhus Domkirke om fire koncerter med sangere fra Sommeroperaen og Randers Kammerorkester. Og som et plaster på såret har Aarhus Sommeropera besluttet at gøre koncerterne gratis.

Trygge koncerter
På grund af coronabegrænsningerne er der begrænsede pladser til de fire koncerter, som fordeles efter først til mølle-princippet (det er ikke muligt at reservere billet). Derfor KAN det blive aktuelt, at koncertstedet bliver fyldt, og at vi ikke kan lukke flere ind. Det vil vi være kede af, men vi lægger meget stor vægt på, at I kan være trygge.

Kapaciteten vil være størst i Aarhus Domkirke. Herefter følger de to koncerter på DOKK1, mens der er færrest pladser i Sankt Lukas Kirke. Så hvis I kører langt, vil vi anbefale jer at vælge koncerten i Domkirken. NB: Sommeroperaen er ikke en del af Aarhus Festuge og dermed ikke omfattet af aflysningerne.

Klassikere – og lidt helt nyt
Årets opera kan man først høre i sin helhed på Aarhus Sommeropera næste år. Men faktisk kan I allerede opleve uddrag fra operaen til koncerterne. Det er den nyskrevne opera ”Dyrets år”, skrevet af John Frandsen over Lone Hørslevs bog. Ellers står koncerten især på Mozart samt ”Kehraus” fra Carl Nielsens opera ”Maskerade”, og sangerne er de medvirkende i årets forestilling. Desuden medvirker Randers Kammerorkester dirigeret af operachef David Riddell.

Sommeroperaen gør opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser til koncerterne. Der er gratis adgang, og pladserne fordeles efter først til mølle-princippet. Det er ikke muligt at reservere plads til koncerterne. Der lukkes ikke flere gæster ind end koncertstederne er godkendt til, og det kan derfor forekomme, at koncerterne bliver udsolgt. Der er størst kapacitet – og dermed mindst risiko for at blive afvist ved døren – i Aarhus Domkirke.

Dørene åbnes en halv time før koncertens start.

Medvirkende:

Radmila Rajic (sopran)
Katinka Fogh Vindelev (sopran)
Camilla Button (sopran)
Sidsel Aja Eriksen (mezzo)
Morten Grove Frandsen (kontratenor)
Anders Sigfred Kampmann (tenor)
Teit Kanstrup (baryton)
Thomas Christian Sigh (bas)
David Riddell (dirigent og konferencier)
Randers Kammerorkester