Aarhus Sommeropera

TIDLIGERE PRODUKTIONER - BORTFØRELSEN FRA SERAILLET

Sangere: Agnete Munk Rasmussen; (2003); Adrienne Kirsten (2005); Louise Fribo (2003); Eva Malmgren (2005); Helge Rønning; Jens Bruno Hansen;
Skuespiller: Teis Bayer
Instruktør: Nigel Warrington
Scenograf: Edward Pierce
Kostumer: Ellen Pierce
Musikalsk ledelse: David Riddell
Randers Kammerorkester

Mozarts virtuose opera Die Entführung aus dem Serail blev sat i scene af Nigel Warrington, som sammen med den amerikanske scenograf Edward Pierce og danske kostume designer Ellen Pierce skabte en pragtfuld og overraskende produktion af en af Mozerts mest populære operaer. Kritikere og publikum var atter enstemmige i deres ros af en af Aarhus Sommeroperas produktioner, der blev nomineret til den prestigefulde Reumert Pris, som bedste opera.

"Aarhus Sommeropera har i samarbejde med Det Nordjyske Operakompagni begået et mægtigt hit med Mozarts syngespil Bortførelsen fra Seraillet. Fem pragtfulde unge sangere tryller med den usandsynligt krævende musik og sejrer stort på deres enorme dygtighed og charme. Dertil kommer, at musikken udføres meget smukt under David Riddells fleksible og elegante ledelse..." Børsen

"Turkish delight !" (Aarhus Stiftstidende)

"...den knaldgode iscenesættelse nøjes med at få operaens lyrisk-dramatiske sider til at gå op i en højere - enormt underholdende - enhed....Og musikalsk er forestillingen på samme høje niveau." (BT *****)

"Agnete Munk Rasmussen er imponerende og frydefuld i Konstanzes store arier: glansfuld, præcis og letbevægelig med en primadonnas glødende timbre" (Politiken)