Aarhus Sommeropera

TIDLIGERE PRODUKTIONER - FIGAROS BRYLLUP

Sangere: Jens Søndergaard; Kristine Becker Lund; Johannes Mannov; Liv Oddveig Midtmageli; Jasia Nielsen; Carl Christian Rasmussen; Pia Schnack; Ingrid Vetlesen; Jens Christian Tvilum
Instruktør: Hans Rosenquist
Scenograf: Karin Seisbøll
Musikalsk ledelse: David Riddell
Randers Kammerorkester

Figaros Bryllup er historien om grev Almavivas kammertjener, Figaro, som skal giftes med grevindens kammerpige, Susanna. Før brylluppet kan stå, føres vi gennem den ene morsomme scene efter den anden, alt sammen iklædt Mozarts vidunderlige musik. Det er en gribende opera, der spiller på de helt store følelser, men samtidig er det en kompleks komedie med vidunderlig charmerende lethed. Det er tegn på et sandt mesterværk, når alvor og komedie er blandet således, at publikum bliver rørt til tårer og griner næsten samtidig.

Denne samproduktion med Den Fynske Opere viste sig at være en stor publikumssucces med stående bifald til næsten alle forestillinger. Instruktøren Hans Rosenquist og scenograf Karin Seisbøll skabte en tidsløs ramme med plads til både lethed og alvor, som gav et erfarent hold sangere mulighed for at underholde og røre publikum.

"Mozart har hjemme i det hyggelige Helsingør Theater i Den gamle by. Hans musik hører til der. Sådan følte man det fra første takt af den sprudlende ouverture, som David Riddell og Randers Kammerorkester gav energisk og fint præcist liv." (John Christiansen, Jyllandsposten)

"Blandt de medvirkende sangere på kvindesiden står Kristine Becker Lund klart lysende som Susanna. Hun har stemmen til partiet og den rette kombination af sødme og klarsyn i sit spil til at gøre figuren troværdig og elskelig. Hun er en sanger i flot udvikling." (Ole Straarup, Århus Stiftstidende)

"Fremragende sangere.....Perfekt musikside. David Riddell er en yderst kompetent dirigent, der ikke en eneste gang forfalder til at romantisere Mozarts musik, men er klædeligt tro mod forlægget." (Lene Kryger, Fyens Stiftstidende)