Aarhus Sommeropera

TIDLIGERE PRODUKTIONER - DARWIN

En ny opera af Niels Marthinsen og Bent Nørgaard om videnskab, kærlighed og etiske dilemmaer.

Sangere: Jesper Mikkelsen; Anette Bod, Mathias Hedergaard; Julie MeeRa Albertsen; Sidsel Aja Eriksen; Anders Christensen; Benjamin Molonfalean
Instruktør og scenograf: Bent Nørgaard
Musikalsk ledelse: David Riddell
Randers Kammerorkester

Store naturvidenskabelige opdagelser ændrer en gang imellem vores forestilling om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra - og det største erkendelsesskred kom måske med udviklingslæren og Charles Darwins bog Arternes oprindelse.

Historien om, hvordan Charles Darwins opdagelser ændrede verden er en dramatisk saga om voldsomme etiske og moralske brydninger i Dronning Victorias England. Operaen fokuserer imidlertid på den sande historie om Darwins samliv og hans store kærlighed til sin kone Emma. Hun var en troende kristen, og Darwin udsatte i mange år offentliggørelsen af Arternes oprindelse på grund af Emmas tro.

På trods af deres store kærlighed til hinanden var deres forskellige meninger om livet efter døden en stadig kilde til uenighed. Men alligevel var det Emma, som i sidste ende overtalte Charles til at udgive sit værk, efter Charles modtog et afgørende brev fra en kollega, der var i færd med at udgive en teori med de samme tanker som Darwin.