Aarhus Sommeropera

TIDLIGERE PRODUKTIONER - OLYMPIAS HÆVN

Sangere: Jette Rosendal; Kristina Wessmann; Pia Schnack; Bo Kristian Jensen; Jesper Mikkelsen; Jacob Zethner-Møller
Instruktør: Niels Pihl
Scenograf: Karin Seisbøll
Musikalsk ledelse: David Riddell
Aarhus Sommeroperas Kor; Randers Kammerorkester

Verdenspremiere på en ny opera af Erik Bach med libretto af Lars Ole Bonde, opført sammen med Rimsky Korsakovs en-akts opera Mozart & Salieri. Året er 2091. Olympia er en musikalsk replikant hvis formål det er at rejse tilbage i tiden for at opleve musikalske begivenheder på første hånd for så at vende tilbage til sin egen tid og give musikkens historie nyt liv i museerne i det 21. århundredes slutning. I Mozart & Salieri spiller en blind violinist korte uddrag fra en Mozart opera i en kro, hvor Mozart møder Salieri. Violinisten er replikanten Olympia, som er rejst tilbage i tiden i forklædning. Vendt tilbage fra 1791 med nye erfaringer, indsigter og visioner betror violinist-replikanten sig til de øvrige musiker-replikanter. Kaos bryder ud, og replikanterne vender sig mod deres skaber Coppizani med krav om den mest menneskelige af menneskerettighederne - retten til at drømme.

Aarhus Sommeropera gik igen nye veje, da den traditionelle grænse mellem scenen og orkestergraven blev fjernet i denne unikke produktion. Begge hovedkræfter i operaen, Jette Rosendal og Jan Lund er fuldt uddannede musikere såvel som sangere, og operaens koncept byggede på, at de begge både spiller og synger på scenen!

"Best show in town, tankevækkende teater." (Aarhus Stiftstidende)

"Det er operanyheden, som giver en festlig aften med den nødvendige snert af livsalvor" (Jyllandsposten)

"Frem for alt bliver operagenren meget umiddelbar og nærværende, godt hjulpet på vej af intimiteten i det lille Helsingør Theater. Også for ikke-operavante er der store oplevelser at hente her" (Kristeligt Dagblad)