Aarhus Sommeropera

TIDLIGERE PRODUKTIONER - KORUS KABARET

Sangere: Elsebeth Dreisig; Liv Oddveig Midtmagelig; Pia Schnack; Magnus Vigilius; Jens Bruno Hansen
Instruktør: Bent Nørgaard
Filminstruktør: Sidse Carstens
Scenograf: Catia Hauberg Engel
Musikalsk ledelse: David Riddell
Aarhus Sommeroperas Kor; Randers Kammerorkester

KORUS' KABARET er fortællingen om en kunstnerfamilie, som spiller kabaret i et undertrykt og ufrit samfund. Familien har handlet med et besynderligt væsen, og dermed fået evnen til at lave dukker ud af de døde, og befale over dem, så de kan tale og bevæge sig som levende. Ved hver fødsel i familien, vågner alle de døde familiemedlemmer op i blot en time. Operaen var undfanget som en multi-media produktion, med mange filmsekvenser som bliver specielt skabt til forestillingen.

Erik Bach blev uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i både musikteori, musikhistorie og komposition med diplomeksamen i 1976. Desuden er han cand.phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet. For få år siden tog han den nye kandidatuddannelse i musikteknologi på Aalborg Universitet. Meget af hans arbejdsliv er gået med administration og undervisning: Han var rektor på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg fra 1978 til 1992, rektor på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus fra 1992 til 2001 og derefter docent ved konservatoriet i Århus. I 2004 blev han udnævnt til direktør for Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom. Ved siden af har han haft en lang række tillidsposter, bl.a. i Den Europæiske Konservatoriesammenslutning, Nordisk Konservatorieråd og Statens Musikråd. Erik Bach har komponeret over 80 værker i forskellige genrer - opera, orkesterværker, korværker, kammermusik og soloværker. Alle Erik Bachs værker er blevet opført i Danmark og i udlandet.

Adda Djørup er født i 1972. Har i en årrække været bosat i hhv. Madrid og Firenze. BA i Litteraturvidenskab. Debuterede 2005 med digtsamlingen 'Monsieurs monologer'. Har siden udgivet novellesamlingen 'Hvis man begyndte at spørge sig selv' (Samleren 2007) og romanen 'Den mindste modstand' (Samleren 2009). Udkommer til efteråret med digtsamlingen '37 Postkort'. Har modtaget en række arbejdslegater samt Statens Kunstfonds præmiering for nyudgivelser, 2007 og EUs Litteraturpris, 2010.

Forestillingen var støttet af: Bikubenfonden, Knud Højgaards Fond, Danmarks Nationalbanks Fond, Aarhus Stiftstidendes Fond, Aage & Ulla Filtenborgs Fond 8. november og KODA-Dramatiks Dispositionsfond.